De Dopper drinkbeker is dé duurzame waterfles die jaren meegaat! Het verhaal van Dopper begon allemaal toen oprichter Merijn Everaarts een schokkende documentaire te zien kreeg over de enorme hoeveelheid plastic-waste. Merijn was in shock over de hoeveelheid plastic dat dagelijks een weg weet te banen naar onze oceanen en voelde zich gedwongen hier iets aan te doen.

Zo wilde Merijn niet alleen de perfecte duurzame drinkbeker ontwerpen, maar had hij een groter doel voor ogen: het onverminderd streven naar een betere wereld!

Dopper drinkbeker

De Dopper waterfles is de ideale drinkbeker voor mee naar het werk, naar school en zelfs naar de sportvereniging! Door de anti-bacteriële laag die de Dopper fles bevat zal deze niet na een paar keer gebruiken gaan stinken, in tegenstelling tot normale plastic waterflesjes. Ook is de drinkfles prima schoon te maken in de vaatwasser zonder dat hij kwaliteit verliest. De Dopper is inmiddels een grote rage geworden in Nederland en de flessen zijn veel te zien op straat. De Dopper heeft een uniek design en is ook nog eens multifunctioneel. Wanneer je de grote witte dop eraf draait en deze op zijn kop zet heb je als het ware een klein (wijn)glas waar je je drinken in kunt schenken. Ook zijn de felle kleuren die de Doppers altijd zijn erg populair!

Het onverminderd streven naar een betere wereld

Het kopen van gebottelde waterflesjes is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Toch is dit pure waanzin. Het kraanwater wat wij hebben in Nederland is van een uitstekende kwaliteit. Veel van deze gebottelde flesjes komen in de vuilnisbak of erger nog, op straat terecht. Inmiddels kennen wij verschillende vuilnisbelten op zee. Ook wel de ‘plastic soep’ genoemd. Vier vuilnisbelten in de Stille Oceaan, drie in de Atlantische Oceaan en één in de Indische Oceaan. Totaal net zo groot als twee keer de oppervlakte van de VS. Al dit plastic in de oceanen valt uiteen in minuscule drijvende deeltjes en lijkt dan sterk op plankton. Vogels, vissen en andere dieren die in de zee leven eten dit met ziektes en mogelijk de dood als gevolg. De concentratie plastic deeltjes was in 2001 zelfs groter dan de concentratie plankton in de zogenoemde ‘plastic soep’. Kan jij het je voorstellen?

De vergiftigde dieren komen vervolgens in onze voedselketen terecht en men is dan ook bang voor potentiële menselijke gezondheidseffecten van giftige chemicaliën. En wat te denken van al die gebottelde flesjes die vervoerd moeten worden? Precies, vaak worden deze flesjes geproduceerd in hele andere delen van de wereld. Kortom een aanslag op de gezondheid van dieren, de gezondheid van de mens en het milieu waarin we leven.

Meer dan alleen de Dopper drinkfles

Oprichter Merijn Everaarts wil dit probleem niet alleen bestrijden met het uitbrengen van de ideale duurzame drinkfles waardoor gebotteld water overbodig is, maar er zit nog veel meer achter het verhaal van de Dopper fles. Zo is de Dopper Foundation hieruit voort gevloeid. 5% van de netto verkoop omzet van de Dopper drinkfles wordt besteed aan verschillende schoon drinkwater en sanitatie projecten wereldwijd. Ook is er een speciale ‘Water App’ ontworpen waar je meteen kan zien waar jij in de buurt gratis schoon drinkwater kunt tappen.

Al met al is de Dopper dus veel meer dan een doorsnee onderneming. Het duurzame karakter van de fles en het onverminderd streven naar een betere wereld maakt Dopper een echte topper. Iets waar wij trots op zijn bij het aanbieden van de Dopper drinkbeker!

Dus… ben jij nog op zoek naar Doppers voor een evenement of om jouw zakenrelaties mee te verrassen? Schrijf je dan nu in als dealer en draag bij aan een schonere wereld!